Over Astrid

Ergotherapeut/ kinderyogadocente

Wat meer over mezelf


Hallo, ik ben Astrid, het gezicht achter ErgoAstrid. 

Ik kan me omschrijven als een bezig bij, zorgzaam type, levensgenieter, doorzetter en steeds goed gezind. 
Afgestudeerd: 

In 2013 begon ik aan de opleiding ergotherapie. De diversiteit van de richting sprak mij enorm aan. Van bij het begin had ik direct het gevoel de juiste keuze te hebben gemaakt. Drie jaar later, juni 2016 had ik mijn diploma opzak en kon ik me officieel ergotherapeut noemen. 


Al vrij snel startte ik in een woonzorgcentrum als ergotherapeut.  In 2020 kreeg ik de kans om binnen dezelfde voorziening de sprong te wagen naar verantwoordelijke dagverzorging, wat een mooie wisselwerking geeft tussen mijn hoofd- en bijberoep. 

Ik wilde naast de ouderen, ook voor de kinderen iets betekenen. Dit zette me aan het denken om als zelfstandige ergotherapeut aan de slag te gaan. Via ergopraktijk.be volgde ik verschillende cursussen om mijn kennis te verrijken. En zo gezegd zo gedaan. In 2017 ben ik van start gegaan als zelfstandige ergotherapeut in bijberoep.

Groei van de praktijk: 

Door mond aan mond reclame en naambekendheid binnen de regio Zuid Oost Rand Antwerpen , blijft de praktijk groeien.

Mijn focus binnen de praktijk ligt voornamelijk bij kinderen. Maar door mijn ervaring als ergotherapeut in een woonzorgcentrum en mijn huidige job, ondersteun ik ook ouderen en/of mantelzorgers in de thuissituatie.


In januari 2020 behaalde ik mijn diploma 'Expert valpreventie bij ouderen'.  Vanaf nu mag ik me dan ook officieel "expert" noemen in de valpreventie. Naast mijn kennis te gebruiken binnen de therapieën voor ouderen, zal ik mijn kennis ook delen met anderen professionals/ouderen/mantelzorgers/... in vorm van workshops/vormingen.

Aangezien ik mezelf wel een bezige bij mag noemen, heb ik niet stil gezeten. Voor de doelgroep kinderen verdiepte ik me in prikkelverwerking. Rond dit onderwerp volgde ik tal van opleidingen en nog steeds blijf ik me hier in verdiepen.  Zo kan ik een sensorisch profiel afnemen en een behandelplan opstellen in functie van de noden van het kind. Als laatste ben ik in 2019 een thuiscursus 'kinderyoga' gestart. Omwille van corona werd het examen een paar keer uitgesteld, maar in juni 2021 behaald ik mijn diploma 'yogadocente'. Tijdens yogalesjes gaan we op een speelse manier ons lichaam ontdekken en ontspannen. Kinderen krijgen vaak te veel prikkels binnen waardoor ze niet tot rust kunnen komen.