Kinderen

Psychomotoriek & Prikkelverwerking


Al spelend ontdekken de kinderen van kleins af aan de wereld. Door te bewegen verbeteren ze zowel hun motorische en zintuigelijke ontwikkeling. Hierdoor krijgen ze meer inzicht in hun eigen lichaam als de omgeving. Bij de meeste verloopt de ontwikkeling vanzelf, maar bij sommige verloopt dit moeilijker.

Psychomotorische therapie kan in zo'n gevallen de ontwikkeling van het kind bevorderen. Het is geschikt om allerlei problemen aan te pakken, niet alleen op vlak van fijne en grove motoriek zoals hand-oogcoördinatie, evenwicht, lateralisatie maar ook concentratie, gedragsproblemen, ...

ErgoAstrid richt zich onder meer op kinderen met ASS, ADHD, leerstoornissen, grove motorische problematiek, lateralisatie, problemen met schoolse vaardigheden waaronder schrijven en rekenen.

Kinderen krijgen doorheen de dag allerlei informatie binnen vanuit de zintuigen. Om deze informatie te verwerken en gepast op te reageren, is een heel proces dat ook wel sensorische informatieverwerking genoemd.

Tijdens een verkennend gesprek kan dit worden benoemd. Maar evengoed als er een aanmelding plaatst vindt voor een andere problematiek en ik merk dat kinderen opzoek zijn naar iets om mee bezig te zijn, continue in beweging willen zijn, ga ik hier dieper op in door een genormeerde vragenlijst af te nemen.

Hierna wordt een therapieplan opgesteld. Vaak stimuleer ik de motorische ontwikkeling van kinderen spelenderwijs. Zo krijgen kinderen terug plezier in bewegen, maar evengoed zal men een vooruitgang kunnen merken in de algemene ontwikkeling.